her er

Vores historie

Det startede med

Søvnløse nætter

Da Anders og Charlotte købte frugtplantagen på det naturskønne Ørbyhage i 2001, lå Anders søvnløs i flere uger.

Som uddannet gartner og tidligere frugtavler var en drengedrøm gået i opfyldelse.

I dag udgør plantagen hjertet i Brænderiet Lillebælt, men den er blevet et vigtigt samlingspunkt for hele familien.



En blandet landhandel af

Frugttræer

I dag bliver der dyrket alt fra æbler, pærer og kvæder til blommer og mirabelle på den økologiske plantage.

Plantagens beliggenhed ved Lillebælt skaber et mildt klima.

Det resulterer i et køligere forår og et mildere efterår, hvilket forlænger træernes vækstsæson og giver længere tid til at udvikle smag og aroma.

Fra Balkan til

Brændevin

Ideen til at producere frugtbrændevin opstod efter flere ture til Balkan-landene, som Anders’ og Charlottes svigersøn, Drazen, oprindeligt kommer fra.

I forbindelse med rejserne sørgede Drazen for at forvandle sin passion for brændevin til hele familiens.

Familien forelskede sig ikke kun i smagen af brændevin, men også i de sociale og håndværksmæssige traditioner, der knytter sig til det fantastiske naturprodukt.

Historisk kro i

Nye klæder

Brænderiet har adresse på Fjelstrup Kro, som vi overtog i 2019.

Med respekt for kroens 175 år lange historie er den gamle rejsestald blevet forvandlet til brænderi, og de gamle hestevogne er skiftet ud med håndsmedede brændekedler fra Serbien.

Her udnytter vi vores store passion for brændevin til at producere aromatisk og smagfuld Eau de Vie.